Find tryghed og sindsro under genåbningen og i kølvandet på corona-isolation

Lyt til vores podcast om isolation, frygt – og muligvis også nye bekymringer,
nu hvor samfundet åbner efter COVID-19.
Find tryghed og sindsro under genåbningen og i kølvandet
på corona-isolation
Hvordan kommer vi mentalt igennem halvandet år med COVID-19, isolation, frygt – og muligvis også nye bekymringer, nu hvor samfundet åbner op? Og hvorfor kan det til tider være svært at få omgangskredsen til at forstå, hvordan det er at leve med kronisk sygdom? Det vender vi med psykolog Lisbeth Frølich og Bente Hansen, som har astma, i dette afsnit af Luftrummet. Mike, som skal til at blive student, fortæller om, hvordan livet er som ung med astma under corona-tiden og de mange tanker, den specielle situation har bragt med sig. Og så taler vi om at finde tryghed under genåbningen, som kan vække stress og bekymring.
Genåbningen kan være svær
"Det kan føles svært at komme tilbage til det, der engang var naturligt, men det skal nok komme", siger psykolog Anne Stærk Dickenson.
'Angsten for at miste livet var der hele tiden'
I alle de måneder, som pandemien varede, frygtede Bente at miste livet, hvis hun blev ramt af COVID-19.
Lyt også til vores tidligere afsnit omkring astma, vaccinationsprogrammet og hvordan du passer på dig selv
i corona-foråret

I det første afsnit af Astma-Allergi Danmarks podcastserie Luftrummet taler vi om astma, COVID-19 og den nylige omrokering i vaccinationsrækkefølgen. Rådgivere Betina Hjorth og Rikke Lystbæk Thygesen giver gode råd til, hvordan man bedst passer på sig selv, når man har astma i corona-foråret, og vi taler med overlæge og lungemediciner Kirsten Rasmussen om COVID-19 forløb og visitation til vaccinationsgruppe 5.